Nuo 2020 m.  profesinio mokymo centras „Žirmūnai“ tapo pirmuoju Lietuvoje akredituotu Pearson kompanijos BTEC centru ir vykdys šias BTEC mokymo programas:

Svetingumo verslo organizavimas/ Hospitality (Pearson BTEC International Level 3 Diploma), iki 720 val. Ši programa skirta esamiems ir būsimiems viešbučių ir restoranų vadovams, padalinių vadovams, vadybininkams, viešbučių administratoriams, svetingumo verslo organizatoriams, restoranų šefams, siekiant suteikti jiems svetingumo verslo teorinių žinių ir tobulinti praktinius gebėjimus, gilinantis į svetingumo industriją, personalo valdymą, klientų aptarnavimą bei svetingumo verslo įmonės išlaidų kontrolę.

 

Įmonė ir verslumas/ Enterprise and Entrepreneurship (Pearson BTEC International Level 3 Diploma),  iki 720 val. Ši programa skirta esamiems ir būsimiems įmonių, padalinių vadovams, vadybininkams, administratoriams, verslo organizatoriams bei kitiems įmonių specialistams, siekiant suteikti jiems verslo steigimo, organizavimo ir valdymo teorinių žinių ir tobulinti praktinius gebėjimus, gilinantis į įmonės steigimo ir valdymo ypatumus, verslo sprendimų priėmimą, pardavimo techniką ir procesus bei finansų valdymą.

Trumpai apie BTEC:

BTEC International Level 3 Diploma (4 kvalifikacijų lygmuo pagal Europos kvalifikacijų sandarą) yra tarptautiniu mastu pripažįstama profesinė kvalifikacija, suteikianti galimybę tęsti mokymąsi aukštojoje mokykloje arba sėkmingiau įsilieti į darbo rinką. Mokymo programų turinys atspindi šiuolaikinės darbo rinkos poreikius ir užtikrina aukštos kvalifikacijos darbuotojų rengimą. Besimokantieji įgyja ne tik reikalingų kompetencijų ir praktinių įgūdžių, bet ir tokių profesinių savybių, kurias šiuolaikiniai darbdaviai ypač vertina – darbo organizavimo, laiko planavimo, komunikavimo, komandinio darbo įgūdžių. Mokymo programa yra sudaryta iš atskirų modulių. Norintys įgyti kvalifikaciją ir gauti tarptautinį diplomą, privalo išklausyti ir atsiskaityti už visus numatytus programos modulius. Tačiau yra galimybė rinktis atskirus modulius pagal individualius poreikius ir galimybes. Tokiu atveju, būtų išduodamas ne BTEC programos baigimo diplomas, o dalinis diplomas ar pažymėjimas apie išklausytą programos dalį:

  • BTEC Level 3 Certificate 180 val.
  • BTEC Level 3 Subsidiary Diploma  360 val.
  • BTEC Foundation Diploma 540 val.
  • BTEC Level 3 Diploma 720 val.

Kokie dėstytojai ruoš specialistus?

BeautyPlus_20200714171722251_save (1)

Laura Navienė – sertifikuota Europos sąjungos psichologė; VU psichologijos mokslų magistrė; Sertifikuota ICU ir ICTA koučingo meistrė bei trenerė; Sertifikuota ICU ir ICTA verslo trenerė; NLP trenerė; Sertifikuota Inscape Publishing darbui su DiSC asmenybės vertinimo metodika.

Skirmantas Rumševičius – Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos valdybos narys. UAB Druskininkų Viešbučio „Pušynas“ direktorius. Svetingumo verslo atstovas, turintis didesnę nei 20 metų patirtį šioje srityje.

Nuotrauka 1
Screenshot0000

Vlada Garnelytė – PMC „Žirmūnai“ kulinarijos meno profesijos mokytoja metodininkė. Paruošusi tarptautinių ir nacionalinių virėjų konkursų nugalėtojus. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė. Dalyvauja tarptautiniuose strateginių partnerysčių projektuose. Stažuojasi restoranuose Prancūzijoje, Latvijoje, Italijoje. Veda praktinius seminarus svetingumo sektoriaus darbuotojams ir bendruomenei. Specializacijos sritys: alergenai maiste, sveika mityba, maisto sauga, inovatyvios maisto gamybos technologijos.

Vida Bingelytė – PMC „Žirmūnai“ kulinarijos meno profesijos mokytoja ekspertė. Išugdžiusi daug garsių Lietuvos šefų. Paruošusi tarptautinių ir nacionalinių virėjų konkursų nugalėtojus. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė. Kulinarinių knygų autorė. Dalyvauja tarptautiniuose strateginių partnerysčių projektuose. Veda praktinius mokymus užsienio studentams Lietuvoje ir Latvijoje.

vb
download

Evalda Šiškauskienė – Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė, Lietuvos Turizmo rūmų viceprezidentė, UAB „Luxury Events“ direktorė ir savininkė, ne kartą apdovanota už indėlį plėtojant svetingumo ir turizmo verslą Lietuvoje. Turi ilgametę patirtį viešbučių ir restoranų valdymo, renginių organizavimo, verslo konsultavimo srityse.

Vaclava Griškevičienė – PMC „Žirmūnai“ verslo organizavimo profesijos mokytoja ekspertė. Imitacinės bendrovės vadovė. Paruošusi tarptautinių ir nacionalinių konkursų, mugių nugalėtojų komandas. Pelniusi daugybę apdovanojimų už aktyvią tarptautinio tinklo Europen Pen International veiklą, jaunųjų verslininkų ugdymą. Dalyvauja tarptautiniuose strateginių partnerysčių konkursuose. Veda praktinius mokymus studentams ir dėstytojams iš užsienio.

Vaclava Griškevičienė
JAKIMOVA

Galina Jakimova – UAB „Lithuanian Holidays“ direktorė, daugiau nei 20 metų vadovavo UAB „VILLON“ ir viešbučiui „Vilnius Grand Resort“, Prefered Hotel Group narė. Išskirtinis viešbučių ir restoranų verslo procesų išmanymas ir valdymas, teoriniai ir praktiniai darbuotojų mokymai, talentų ugdymo patirtis.

Eglė Ližaitytė – Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančioji direktorė, jungtinės Utenos kolegijos ir Rezeknės technologijų akademijos studijų programos „Hospitality Management“ lektorė, Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos ekspertė, „Nordic-Baltic classification board“ ir „Hotelstars Union“ organizacijų narė.

Egle
Palmyra Norvaišienė

Palmyra Norvaišienė – PMC „Žirmūnai“ svetingumo sektoriaus profesijos mokytoja ekspertė. Apgyvendinimo sektoriaus nacionalinio standarto ir modulinės profesinio mokymo programos rengėja. Kelionių agento modulinės programos konsultantė. „Viešbučių patalpų priežiūros“ vadovėlio autorė bei kitų nacionalinių metodinių priemonių kūrimo grupės narė. Dalyvauja tarptautiniuose strateginių partnerysčių projektuose, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos veikloje. Organizuoja Mokymo centro svečių apgyvendinimą ir maitinimą.

Aida Čepukaitė – maisto ekspertė, „HBH“ įstaigų Vilniuje ir Druskininkuose vadovė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos šefė, sveikos mitybos propaguotoja, sveiko maisto prekės ženklo “Sveiki” įkūrėja. Studijavo svetingumo verslą Šveicarijos, Jungtinės Karalystės ir Pietų Korėjos universitetuose.

unnamed (2)

Kaip mes mokysime?

– Pagrindinis mokymo principas – aktyvus, pažintinis, į mokinio poreikius orientuotas mokymas;

– Siūlome mišrų mokymosi būdą, kurio pagrindas – komandinis darbas, informacijos rinkimas, įmonės procesų stebėjimas, planų, ataskaitų, projektų rengimas;

– Suteiksime praktinių įgūdžių, kurie padės kurti ir/ar plėtoti verslą;

– Sudarysime galimybę stažuotis užsienyje įsikūrusiuose BTEC centruose bei verslo įmonėse.

Kaip užtikrinsime kokybę?

Kiekvienas modulis siekia išugdyti tam tikras realiose darbo situacijose reikalingas kompetencijas, kurios yra vertinamos, kad atitiktų kvalifikacijos tikslus ir paskirtį. Kiekvienas besimokantysis kaupia mokymosi užduočių aplanką ir pateikia vertinimui. Vertinant įgytas žinias ir įgūdžius besimokantiesiems gali būti suteikiama galimybė:

– aprašyti savo atlikto tyrimo išvadas;

– remtis atvejų tyrimais, norint išsiaiškinti sudėtingas ar nepažįstamas situacijas;

– vykdyti projektus, kurių kryptį ir rezultatus jie gali pasirinkti.

Vertinimui naudojamos dėstytojų parengtos arba Pearson autorizuotos užduotys. Vertinimo skaidrumą užtikrina BTEC kokybės sistema, t.y. vertinimui pateiktos užduotys yra įvertinamos modulio dėstytojo bei papildomai patikrinamos kito dėstytojo ir Pearson atstovo.

Kaip vyks vertinimas?

BTEC centruose mokymų kokybė užtikrinama atliekant vidaus vertinimo ir atitikimo Pearson standartams patikrą. Visi procesai vykdomi ir kontroliuojami griežtai laikantis Pearson kokybės principų. Kokybės užtikrinime dalyvauja visi BTEC centro darbuotojai bei išoriniai tikrintojai.

Kokios yra karjeros galimybės?

Mokymo programų turinys atspindi šiuolaikinės darbo rinkos poreikius ir užtikrina aukštos kvalifikacijos darbuotojų rengimą. Besimokantieji įgyja ne tik reikalingų kompetencijų ir praktinių įgūdžių, bet ir tokių profesinių savybių, kurias šiuolaikiniai darbdaviai ypač vertina – darbo organizavimo, laiko planavimo, komunikavimo, komandinio darbo įgūdžių. BTEC programos skatina ir pripažįsta besimokančiųjų pasiekimus. Tai nėra tradicinė akademinė programa. BTEC praplečia jau turimus įgūdžius ir skatina galvoti kaip susieti mokymąsi su realiomis darbo ar verslo situacijomis.

Kodėl verta rinktis BTEC tarptautinę kvalifikaciją?

 – BTEC profesinės kvalifikacijos yra žinomos ir pripažįstamos daugiau nei 70 pasaulio šalių, jas kasmet įgyja daugiau nei 900 000 besimokančiųjų.

 – BTEC profesinių kvalifikacijų kūrėja ir teikėja yra Jungtinėje Karalystėje registruota ir visame pasaulyje žinoma švietimo ir leidybos  kompanija Pearson , turinti 35 000 darbuotojų daugiau nei 70 šalių. Šiuo metu ji yra didžiausia Jungtinėje Karalystėje kvalifikacijas teikianti organizacija, siūlanti akademines ir profesines kvalifikacijas, įskaitant BTEC, Edexcel ir LCCI. BTEC mokymo programos yra parengtos bendradarbiaujant švietimo ekspertams ir darbdaviams, todėl jos puikiai atspindi darbo rinkos poreikius.

 – Jos apjungia akademines žinias ir praktinį jų taikymą bei padeda pasirengti tolimesnėms studijoms arba darbui pasirinktoje profesinėje srityje.

 – Šių kvalifikacijų teikimui keliami ypač griežti reikalavimai: akredituoti BTEC centrai privalo turėti naujausią aukštos kokybės mokymo įrangą, tinkamas patalpas bei kvalifikuotus dėstytojus. Du kartus per metus išoriniai Pearson ekspertai atlieka BTEC centrų patikrą ir kokybės vertinimą.

Kontaktai pasiteiravimui:

Tel. nr. 8 664 23147

El. p. renata.cerneckiene@mczirmunai.lt

Mokymų tvarkaraštis:

Registracija: